Llibre de la Trobada de Dones 2006 “Les Dones sabem fer i fem saber”

A la tauleta de nit, el llibre de la Trobada
 
De color fúcsia llampant, una mica totxo, amb molta lletra i poques fotos, però… n’estem contentes! Contentes i agraïdes per l’esforç de totes les dones i tots els grups d’escriure i construir col·lectivament el llibre Sabem fer i fem saber, recull de les ponències i activitats realitzades a la Trobada de dones del 2, 3 i 4 de juny de 2006.
 Us recomanem tenir-lo a la tauleta de nit i, sobretot, us demanem que no us faci mandra agafar el llibre i anar passant pàgines. Obriu per on obriu trobareu una experiència o una reflexió que de ben segur us interessarà. Es com un llibre de relats curts, de 2 o 3 pàgines cadascun, que van tocant diferents temes i tots aporten unes reflexions o ressenyen unes activitats diverses i variades. Hi trobareu experiències de recuperació de la memòria, de recerca, de genealogia, de treball d’autoconsciència, de posar en paraules vivències femenines, de noves o antigues formes de participació, expressions de creativitat i de pensament de dones i de moltes més coses. Deixeu-vos portar per la imaginació i penseu, a més a més, en les dones que hi ha darrera de cada escrit, en les vegades que s’han reunit i en les hores que han dedicat a fer tal activitat o a preparar aquell taller. Impressiona saber-nos tantes, cadascuna amb el nostre tema, el nostre interès o el nostre problema. Emociona saber que formem part d’un continuum de dones lluitadores i solidàries, recordar les que ens han precedit en l’afany de cercar una vida millor i constatar les que som ara coincidint en allò important tot i que els nostres camins a vegades vagin en paral·lel o divergeixin.

 El llibre reflecteix perfectament la multitud de pràctiques i estils que constitueixen el moviment feminista amb les seves diverses maneres d’entendre el feminisme. El llibre parla del fer de moltes dones activistes que porten a la pràctica un compromís polític amb altres dones per millorar unes condicions de vida determinades, constituir una subjectivitat femenina fora dels esquemes patriarcals, trobar una identitat no normativa, recuperar una genealogia o… Són les diferents maneres d’expressar un compromís polític per obrir nous espais de benestar i de llibertat per a totes nosaltres.

 I és per això que el llibre respira creativitat, riquesa i emoció. Perquè posa de manifest el plus de la relació i el vincle. Totes les aportacions, amb les seves diferències, són valuoses, però és, precisament, la suma, el conjunt, de totes elles el que les fa més significatives i els dóna més sentit.

 El llibre ajuda a entendre què és la Xarxa i a fer xarxa: és una eina viva per a totes les dones i per als grups per conèixer-nos, per convidar-nos unes a les altres, per organitzar trobades o actes, per fer nous contactes i nous vincles. És com una agenda oberta de referències per intercanviar informacions, suggerir idees, identificar nous pensaments i conèixer altres realitats. Si voleu contactar amb algun dels grups, ho podeu fer directament o a través de la Secretaria de la Xarxa Feminista, que us ho pot facilitar.

 Per acabar, dir-vos que el llibre és un estímul per pensar, per carregar piles, per treballar i per fruir… Oi, que us agafen ganes de consultar-lo? Animeu-vos!
            

      

portada del llibre jornades