Escola Feminista d’Estiu 2010

Escola Feminista d'Estiu 2010L’organització d’aquesta Escola Feminista d’Estiu parteix de la il·lusió i el desig de crear un espai de trobada de dones feministes on poder intercanviar, visibilitzar, conèixer, pensar i repensar tot el que els feminismes estan generant i han formulat des de fa temps per tal de continuar avançant juntes.

Enguany hem volgut encetar aquest projecte organitzant la primera Escola Feminista d’Estiu els dies 18, 19 i 20 de juny, amb la proposta de 3 temes principals per a pensar, debatre i treballar conjuntament. Esperem que a poc a poc poguem anar construïnt entre totes les properes Escoles d’Estiu, i que esdevingui un espai per a posar en comú tants i tants temes que ens interessen i ens ocupen.

Així, els eixos de debat proposats per a enguany són els següents:

·      El subjecte polític del feminisme: com podem fer compatible la importància d’emprar l’eina personal-política de ser “dones” amb la necessitat de visibilitzar i representar els matisos i les diverses realitats, experiències i especificitats de les dones?

·      Aprenent dels nostres conflictes. Les diverses maneres que tenim de fer i d’entendre el feminisme ens pot portar i de fet ha comportat situacions conflictives. Parlem-ne i busquem eines per a positivar i abordar els conflictes que genera la nostra gran diversitat.

·      Lesbofòbia dins els moviments feministes: tot i que les lesbianes hem estat i som una part integrant del moviment feminista, sovint ens hi trobem poc representades. Per què es dóna aquesta situació? Què podem fer entre totes per a canviar-la?

·      Genealogies De manera transversal i durant tota la celebració de l’Escola, volem recuperar aportacions de dones que ens han estat properes i que formen part de la nostra genealogia per tenir present el seu llegat feminista de cara al futur.

Aquí trobareu el dossier de l’EFE 2010