Qui som

La Xarxa Feminista és un espai de relació política de dones, lesbianes i trans i de grups feministes. La Xarxa existeix arrel de les Jornades “20 anys de feminisme a Catalunya”, celebrades l’any 1996, per a crear un espai de confluència de tots els feminismes i enfortir-nos unes a les altres amb les nostres realitats i diferències. La pràctica de relació política entre feministes és una de les característiques del Moviment Feminista a Catalunya on conflueixen totes les diverses maneres de lluitar contra el sistema patriarcal, per la nostra llibertat i la sostenibilitat en tots els àmbits de la vida.

Els objectius de la Xarxa Feminista són:

  • Impulsar la relació i l’intercanvi d’experiències, propostes i pràctiques entre els diferents feminismes.
  • Donar valor a la diversitat d’orígens, interessos, opcions sexuals i trajectòries vitals davant de les opressions que vivim sota el patriarcat.
  • Fer visible tot el que fem, sentim i pensem les dones, lesbianes i trans.

El grup dinamitzador de la Xarxa Feminista està format per activistes i dóna vida i garanteix la seva continuïtat amb el suport i l’expertesa d’una professional que coordina i s’encarrega de l’edició del butlletí, de la comunicació i de la presència a les xarxes, de la gestió dels recursos econòmics, etc.

 

Estatuts Xarxa Feminista (adaptació 2012)