ACTA ASSEMBLEA 12 ABRIL 2008

Un dia assolellat de primavera ens donem la benvinguda prop de 25 dones de diferents grups i ens alegrem de veure cares noves.
 

El primer tema a tractar és comunicar que la Xarxa Feminista canviarà de servidor ja que hi ha hagut problemes amb l’enviament i la recepció dels correus.
 

Es presenta la proposta de fer una Trobada el 18 d’octubre del 2008 amb el títol provisional Trans-amor-sexualitat, seguint el fil del debat sobre Sexualitats fet a finals de l’any passat. Aquesta Trobada també va lligada a la Campanya per l’Avortament Lliure i Gratuït que ens ha mogut a pensar una vegada més sobre la nostra sexualitat.
La Trobada, en principi, està programada per a tot el dia. Es començaria el matí parlant de la sexualitat i les relacions afectives amb diferents ponents com Rosa Sanchis (que fa cursos sobre educació sexual), Ana Tàbora (psiquiatra que treballa el conflicte de la dona i la salut mental) i una dona sudanesa (que ha treballat el tema de la sexualitat de les dones subsaharianes i aportarà la visió de la sexualitat des de la seva cultura). Es tractaria d’aprofundir en el plaer i en “les estructures” que envolten la sexualitat de les dones.
En acabar aquestes ponències es faria un descans i desprès començaríem els tallers, que ens han de servir per compartir les experiències sexuals i fer un intercanvi que ens enriqueixi a totes.
Comptem que també ens podrem quedar a dinar juntes.
La tarda es dedicaria a xerrades on es parlaria de la inter/trans/pan/sexualitat, per poder pensar i acollir aquesta realitat que no és nova, però que ara té una presència social molt significativa
Desprès de les xerrades, altra vegada es faria un descans i continuaríem amb tallers per aprofundir sobre la diversitat de la sexualitat i, a partir de la transsexualitat, la intersexualitat i el transgènere, reforçar l’enfrontament amb el patriarcat i les seves dicotomies reductores i pensar una societat i una política on totes les persones es puguin desenvolupar en totes les seves dimensions i puguin realitzar-se i ser felices.
 

Va continuar l’assemblea amb aportacions i comentaris, per exemple sobre el nous programes de televisió que parlen sobre l’orgasme de la dona i sobre la sexualitat de la gent adolescent. Hi ha inquietud i reivindicació de la necessitat d’una bona formació afectivosexual a les escoles davant dels embarasos adolescents… l’ús dels preservatius… Es parla també de la pel·lícula Juno…
Tota la conversa porta a valorar molt positivament el plantejament de la  trobada/debat/jornada sobre sexualitat proposada per crear més espais de reflexió que són molt necessaris.
 

S’acaba l’assemblea informant sobre les últimes notícies i accions de la Campanya pel Dret al Propi Cos i a l’Avortament Lliure i Gratuït, en la qual col·laborem conjuntament amb diferents col·lectius de dones que també hi estan adherides.
 

Propera Assemblea serà 14 de Juny a les 10:30 hores a Ca la Dona