Qui som?

La Xarxa Feminista és un espai polític que connecta, promou i genera aliances entre dones, lesbianes i trans, així com entre totes les identitats dissidents configurades des de les diversitats que travessen els nostres cossos.

Des de la perspectiva del feminisme interseccional, la Xarxa Feminista vol servir de fòrum per a la trobada de les identitats no hegemòniques articulades des dels diversos eixos d’opressió, i per a la consegüent creació i reforç dels vincles entre totes.

La Xarxa neix amb motiu de les Jornades pels 20 anys de Feminisme a Catalunya, celebrades l’any 1996, per tal de servir d’unió entre els feminismes de Catalunya i enfortir els vincles preexistents. Així doncs, La Xarxa Feminista vol establir espais de confluència per a totes, enfortir les relacions entre les nostres realitats i diferències, i servir com a espai de resistència i oposició al sistema, per tal de posar la vida en el centre.

El nostre motiu de ser:

Promovem i dinamitzem el funcionament en xarxa de dones, lesbianes i trans, i altres identitats dissidents, així com dels diversos grups i col·lectius feministes, donant a conèixer els debats desenvolupats en el marc de la nostra activitat, i fomentant la reflexió sobre la Xarxa Feminista com a nou model de participació social i política.

 

Cap a on anem:

Servir com a referents en la promoció de la igualtat, la defensa dels drets de les dones, lesbianes i trans, així com d’altres identitats dissidents, i el foment de la diversitat, mitjançant la participació activa a les nostres activitats, generant espais empoderadors que fomentin el diàleg i la col·laboració, per tal d’assolir un món més just i inclusiu.

 

Valors que ens inspiren i articulen:

Transfeminismes
Llibertat
Sororitat
Cura
Antimilitarisme
Sabers feministes i comunitaris
Ètica feminista
Creativitat
Sostenibilitat
Consens
Transparència
Autogestió
Diversitat