Acta de l’Assemblea de la Xarxa Feminista. 12 de maig a Ca la Dona

Assemblea de la Xarxa Feminista
Dissabte 12 de maig a Ca la Dona

Un dissabte assolellat i calorós ens trobem unes trenta-cinc dones de diferents grups de Barcelona i Catalunya: tot un èxit!

L’ordre del dia previst per a l’assemblea era, en primer lloc, fer una valoració del debat “Parlem de sexualitats”, després plantejar la proposta d’un acte-festa sobre el tema “El cos” i també invitar a la lectura del llibre de la Trobada de Dones 2006 “Les dones sabem fer i fem saber” i altres qüestions i informacions que poguessin sorgir.

Es va començar, doncs, fent un resum del debat ”Parlem de sexualitats”, celebrat el passat 21 d’abril, en el qual vam participar prop de 40 dones i del qual, en fem una valoració positiva. Es van constituir dos grups per poder facilitar la participació de totes. En un dels grups es va parlar més des de l’experiència i, a l’altre grup, les intervencions van girar més sobre la identitat femenina. Al final del debat, a la posada en comú, va sorgir la proposta de fer una convocatòria per constituir un grup de treball per continuar parlant de sexualitats i potser preparar unes jornades l’any vinent. Un resum del contingut d’aquest debat-taller i la informació més detallada el trobareu a la pàgina web de la Xarxa Feminista.

La presentació de la iniciativa d’organitzar un acte-festa, per a finals de setembre, que giraria entorn del tema del cos femení fou molt ben acollida. Voldríem preparar unes activitats que tinguessin un vessant reflexiu i alhora festiu per tal de reforçar el vincle entre totes les dones, potenciar la relació i donar-nos força. Es va proposar una data, el dissabte 29 de setembre, i va quedar oberta la discussió sobre el format de l’acte que podria començar a la tarda i acabar a la nit amb una festa. Es va parlar de fer coses, com sempre, creatives i diverses.

En el torn de paraules es va veure que la idea agradava i el tema es trobava molt interessant i actual. Es van fer aportacions i comentaris sobre la percepció que el moviment feminista internament està molt viu, però que hem de fer trobades, projectes per sortir enfora, al carrer, i que és molt necessari trobar-nos perquè ens dóna força i que se n’haurien de fer més sovint.

Hi ha una primera proposta de lema possible: “Plaer de Viure”.

Per al mes d’octubre, s’informa de dues propostes d’activitats: una Jornada que organitzen les dones de Manresa sobre “Dona i Salut” i una trobada promoguda pel grup de Dones i Treballs de Ca la Dona sobre el tema de la cura des de diferents enfocaments.

 

 


S’acaba l’assemblea fent una roda de presentació de totes nosaltres explicant breument les activitats i projectes que estem portant a terme personalment o en els grups. Dóna molta força veure’ns, fer relació i constatar que  estem ben vives.