Acta de l’Assemblea de la Xarxa Feminista. 1 de Desembre 2007 a Ca la Dona

 Assemblea de la Xarxa Feminista. Dissabte 1 de Desembre a Ca la Dona

Pel volts de les Festes de Nadal, ens ajuntem una vintena de dones de diferents grups de dones, a Ca la Dona per començar l’Assemblea de la Xarxa Feminista.

Comencem l’Assemblea exposant el tema que volem tractar que és la Jornada de Sexualitat del 2008 on es proposa aprofitar aquest espai de la jornada per trobar-nos i fer coses juntes en un entorn lúdic i festiu. Abans de desenvolupar aquest tema s’explica la valorització tan positiva que va tenir la Trobada sobre el Cos, del passat 6 d’Octubre del 2007, i on ens vàrem trobar en un ambient agradable d’entres dones.

Donem torns de paraules perque cada dona que ha assistit digui la seva.
Sorgeixen moltes opinions i aportacions per a l’organització de la Jornada sobre “Sexualitat”. Una d’aquestes aportacions és que s’ha
de reemprendre el tema de l’Avortament, que està en les noticies per les detencions que s’han fet a clíniques que practicaven l’Avortament. S’ha de tornar a parlar sobre sexe però reemprendre el discurs del porpi cos, del plaer,…També parlar de l’educació, que ara comencem a parlar de  la coeducació, de la educació sexual.  
 Una altra idea que es planteja és que si només ens dediquem al tema de l’avortament o dels transexuals, en la jornada, perd força si no ho fem en el terme general de la sexualitat. Es perd el discurs que hi ha al darrere, que no s’aprofundeix. Sorgeix la pregunta “Que volem transmetre?” per que parlar de Dret per parlar, és millor tenir uns objectius i que nosaltres els tinguem clars.
 
Es comenta que l’avortament és públic perque ens l’han fet públic. S’ha d’emmarcar l’avortament amb tots els temes del cos de la dona. No deixen parlar des del Feminisme a decidir sobre el propi cos. Que les dones comencin a entendre el seu propi cos i a tenir relació amb lo altre, amb lo masculí, sense violència.
Es valora molt positivament el  fer una jornada sobre “Sexualitat” per fer reflexió i publicar els escrits. Les dones tenim ganes de parlar de sexualitat però no del consumisme del sexe (joguines eròtiques, pornografia,…), volem parlar només de la tècnica del sexe i no del que hi ha al darrere. S’ha perdut el reconeixement del nostre propi discurs i es proposa fer tallers per parlar sobre aquest discurs. Cercar estratègies arrel de les nostres paraules.

S’arriba al concens que el  moviment feminista ha de tenir clar el dret al propis cos i el dret a decidir i que no ens toquin l’avortament.  I que el tema central del 8 de Març sigui l’avortament.. Des del Feminisme treballem per la vida de la dona, per això som pro-vida a la vida de les dones i no som avortives, sinó que valorem la vida de totes les dones a decidir sobre el seu propi cos i vida.


  Comencem a treballar en l’organització de la Jornada sobre “Sexualitat” pensant en dones que hagin fet reflexió sobre el tema de la sexualitat. Començar a crear una comissió per a la Jornada de Sexualitat i en la propera Assemblea aportar temes i més idees i noms de dones que puguin participar. 

Finalitzem l’assemblea a les 13:00hores i quedem per a la propera reunió de la Xarxa al Gener per començar a organitzar.