A Tarragona, els jutges contra la Campanya pel Dret al Propi Cos

A Catalunya, com a d’altres comunitats de l’Estat espanyol, s’ha organitzat una campanya contra la criminalització de l’avortament, i que dóna suport a les persones encausades recentement per aquest tema i per reclamar l’Avortament Lliure i Gratuït. Es per això que es va crear la Campanya pel Dret al Propi Cos. Una de les activitats que ha fet la Campanya pel Dret al Propi Cos va ser realitzar una campanya d’autoinculpacions d’hacer avortat o d’hacer acompanyat algú a fer-ho.

En el cas de Tarragona es van recollir 170 autoinculpacions, que el 28 de febrer van ser presentades als jutjats de Tarragona al mateix temps que es realitzava una concentració davant de l’edifici dels Jutjats.

El problema ha sigut que ha diverses persones que van presentar autoinculpacions estan sent citades a declarar. Les primeres citacions van ser pel dia 28 de març i n’hi ha previstes de moment fins al 24 d’abril. De moment han estat citades a declarar una vintena de persones, però es possible que hi hagi més citacions.

En el cas de Barcelona es van presentar 2.400 autoinculpacions als jutsjats i aquestes han estat arxivades. A Tarragona però, la titular del Jutjat on es van presentar ha decidit citar a aquestes persones a declarar com a testimonis, la qual cosa obliga a declarar a les persones citades.

Davant d’això ja s’ha començat a organitzar una campanya de suport i denúncia, acompanyant en grup a les persones citades a declarar i convocant el dimarts 1 d’abril una concentració de protesta davant els jutjats de Tarragona.