Escola Feminista d’Estiu 18, 19 i 20 de juny a l’Espai Jove la Fontana

Cartell Escola Feminista 2010

L’organització d’aquesta Escola Feminista d’Estiu parteix de la il·lusió i el desig de crear un espai de trobada de dones feministes on poder intercanviar, visibilitzar, conèixer, pensar i repensar tot el que els feminismes estan generant i han formulat des de fa temps per tal de continuar avançant juntes.

 

Enguany hem volgut encetar aquest projecte organitzant la primera Escola Feminista d’Estiu els dies 18, 19 i 20 de juny, amb la proposta de 3 temes principals per a pensar, debatre i treballar conjuntament. Esperem que a poc a poc poguem anar construïnt entre totes les properes Escoles d’Estiu, i que esdevingui un espai per a posar en comú tants i tants temes que ens interessen i ens ocupen.

 

Així, els eixos de debat proposats per a enguany són els següents:

·      Divendres 18, 16,30-20h. El subjecte polític del feminisme: com podem fer compatible la importància d’emprar l’eina personal-política de ser “dones” amb la necessitat de visibilitzar i representar els matisos i les diverses realitats, experiències i especificitats de les dones?

·      Dissabte 19, 10,30-14h. Aprenent dels nostres conflictes. Les diverses maneres que tenim de fer i d’entendre el feminisme ens pot portar i de fet ha comportat situacions conflictives. Parlem-ne i busquem eines per a positivar i abordar els conflictes que genera la nostra gran diversitat.

·      Dissabte 19, 16,30-20h. Lesbofòbia dins els moviments feministes: tot i que les lesbianes hem estat i som una part integrant del moviment feminista, sovint ens hi trobem poc representades. Per què es dóna aquesta situació? Què podem fer entre totes per a canviar-la?

·      Dissabte 19, 22:30h Festa al bar El Brot de la Farinera del Clot

·      Diumenge 20, 11-14h. Plenari: ens trobarem totes juntes per a posar en comú el que ens ha suggerit l’Escola i fer valoracions, propostes, etc…

·      Genealogies De manera transversal i durant tota la celebració de l’Escola, volem recuperar aportacions de dones que ens han estat properes i que formen part de la nostra genealogia per tenir present el seu llegat feminista de cara al futur.

 

Per altra banda, som conscients que el nom “Escola” de seguida fa pensar en un model de “transmissió vertical de coneixement”, i és ben clar que no és això el què volem. Hem volgut mantenir aquest nom per a reivindicar i crear la nostra/vostra escola, on els sabers no són “explicats” o “apresos” de manera unidireccional, sinó que sorgeixen de cadascuna de nosaltres i de la relació col·lectiva. Partim de la base que totes nosaltres, amb les experiències vitals i sabers que hem anat adquirint, tenim moltes coses per a aportar(-nos).

 

L’Escola Feminista d’Estiu vol ser, doncs, un espai participatiu on compartir coneixement feminista. I és per això que les dones que hem estat a les reunions d’organització hem pensat algunes coses a nivell de metodologia que ens ajudin a dinamitzar els debats. A l’apartat “continguts” d’aquest dossier hi trobareu material per a engegar motors, i a la pàgina web www.caladona.org/escola-feminista hi anirem penjant aquests i altres textos per a aprofundir en els temes. Alhora, us convidem a totes a enviar-nos textos, escrits, imatges, sensacions, impressions que us suggereixin els temes plantejats enguany: les nostres mirades i experiències són el material més valuós que tenim!!!. Podeu enviar-nos el que vulgueu a xarxafem@xarxafeminista.org.

 

Us proposem el petit-gran repte de crear entre totes un espai de trobada i de debat, que ens faci conèixer i aprofundir en algunes de les coses de les que vam parlar a les Jornades de Granada i ens enforteixi en la lluita contra el sistema patriarcal.

 

Us esperem durant els dies 18, 19 i 20 de juny amb molta, moltíssima il·lusió!

Aquí teniu el dossier de materials de l’Escola:

Dossier Escola Feminista d’Estiu 2010

I podreu trobar més informació fent click a aquest ENLLAÇ

Si teniu qualsevol dubte o suggeriment, poseu-vos en contacte amb nosaltres a través de la secretaria: 93.302.65.45