Xarxa Feminista

La Xarxa Feminista és un espai de relació política, obert a dones, lesbianes i trans i a grups feministes. La Xarxa existeix des de l’any 1996 com a conseqüència de la celebració de les Jornades “20 anys de feminisme a Catalunya” quan vam constatar la necessitat de crear un espai on impulsar la convivència de tots els feminismes treballant cadascú des de la seva realitat i enriquint-nos unes a les altres amb les nostres diferències. La pràctica de relació política entre feministes és una de les eines per a consolidar la força transformadora de la lluita per a la llibertat de les dones en tots els àmbits de la vida social, econòmica i política. Una pràctica que ha esdevingut un dels trets més significatius i característics del Moviment Feminista a Catalunya.

Els objectius de la Xarxa Feminista són:

• Impulsar la relació política entre grups feministes i dones, lesbianes i trans de tot Catalunya i d’arreu.
• Intercanviar experiències, propostes i pràctiques per a propiciar el coneixement dels diferents feminismes.
• Posar de manifest la diversitat d’orígens, interessos, opcions, trajectòries vitals i formes de pensar i treballar la transversalitat de les opressions que vivim sota el patriarcat.
• Donar força política i visibilitat a tot el que fem les dones, lesbianes i trans.

La Xarxa Feminista està formada per les sòcies i un grup dinamitzador que impulsa l’organització de l’Escola Feminista d’Estiu (EFE)  que se celebra des de l’any 2010 i les Jornades del moviment feminista que es fan cada 10 anys (1996, 2006 i 2016). Així mateix una professional coordina la quotidianitat de la xarxa i assegura l’edició del butlletí, les assemblees, la presència a les xarxes, els contactes amb les administracions, etc. En funció dels projectes es creen comissions de treball específiques obertes a la participació de les sòcies i de totes les persones interessades.

 

Estatuts Xarxa Feminista (adaptació 2012)